Anpassa textstorlek    A A A 
Välkommen till Gafsele!
   Åsele Byaportal Resa hit Bo Göra Gafsele FVO Bybor Fotoalbum Gästbok
Navigering
    ::   Startsida 
    ::   Bildspel 
    ::   Resa hit 
    ::   Bo 
    ::   Göra 
    ::   Draghund 
    ::   Bybor 
    ::   Föreningar 
    ::   Företag 
    ::   Kontakta oss 
Drivs av Översätt
Original Text:
 

 
Besök sedan 1 Nov 2010
29271
» NYHETER »

« Tillbaka
2017-12-10 07:15
Julfest i Gafsele
En fröjdefull julfest firades i fredags på Gafsele bygdegård med fyra ljuvliga Solglimtare som de stora glädjespridarna.

Advents- och julsånger inramade den första delen av julfesten på Gafsele bygdegård i fredagskväll. Efter "Bereden väg" dämpades ljuset och in skred de fyra ljuvliga Solglimtarna med ljus och lyktor i händerna och hälsade de församlade välkomna med sången "Goder afton". Efter den andra unisona sången återkom de med krubbfigurer som placerades i stallet varefter de växelsjöng "Till Betlehem". När de sjöng "Ära vare Gud i höjd" var det en änglakör som spred det glada budskapet! Vingarna på deras ryggar gungade i takt med musiken.

När Frida läst julevangeliet fick vi alla stämma in i "Stilla natt". Bengt berättade sedan om den givmilde Nikolaus, som var ärkebiskop i Myra i nuvarande Turkiet på 300-talet. Han är en av vår tomtes andliga anfäder. Inte bara Bengt blev överraskad när Sankt Nikolaus plötsligt steg in i salen - livs levande!

Sedan barnen sjungit "Jesus, tack att du kom hit ner" avslutades andaktsdelen med den unisona sången "Fröjdas vart sinne! Julen är inne!"

Glädjen över den stundande julen förenades med glädjen över att tre av de medverkande ställde upp med bara några timmars varsel när blixthalkan satte käppar i hjulen för Kristina från Balfors. Ett varmt tack till Frida och Bengt samt Ronald som kom från Åsele för att spela gitarr!

Ett stort tack också till Främjarna och den käcka kökspersonalen som ansvarade för den lekamliga delen denna kväll! Gröten var läcker och smörgåsarna goda och kaffet med pepparkakor och andra läckerbitar smakade utsökt!

Ytterligare ett stort tack till kvällens "sponsorer" som jämte EFS-medlemmarna skänkt vinster till lotteriet - Blomhörnan i Åsele samt Berith och Erik!

Ännu ett tack till er alla som stöttade EFS med att köpa lotter - vanliga lotter och ovanliga lotter! I det ovanliga lotteriet kunde man vinna en julklapp. En julklapp som var fylld av julklappar! För att vara med i utlottningen fick man gissa hur många det rörde sig om. Ett härligt huvudbry tog fart runt borden och två personer lyckades gissa rätt - 14 stycken. Roland drogs som vinnare medan Frank fick trösta sig med en påse juliga chokladkulor. Grattis till er båda!

Medan alla barn sjöng "I ett hus vid skogens slut" nalkades kvällens hemliga gäst, som kom tillbaka efter det korta besöket en stund tidigare. Det var Sankt Nikolaus - och nu hade han med sig en stor korg med snögubbeglada godispåsar till alla barn. Tilsammans med Nikolaus avslutade vi festen med att sjunga "God jul önskar vi er alla".

Sjuttiotvå glada julfestfirare for sedan hemåt i alla väderstreck - varav 29 i "chartrad" buss tillbaka till Åsele.

Foto: Margit Enfeldt, Noomi From Norlin och Agge Norlin
Visa större bild
"Vi önskar eder alla en fröjdefull fest!"

Visa större bild
"Det hände sig vid den tiden, att från kejsar Augustus utgick ett påbud, att hela världen skulle skattskrivas."

Visa större bild
Smaskens med Beriths goda gröt!

Visa större bild
Sankt Nikolaus - en välkommen gäst!

Publicerat av: Agge Norlin

Sponsorer
Lappmarksbonden
Holmgren Bygg AB
Romby´s i Lomsjö
Danielssons Ko & co
Camp Lapponia, Vi arrangerar fiske, jakt och naturäventyr i södra Lappland.
Lappvärket AB
Scherdins redovisnings & konsultbyrå
Björnes Måleri & Golv
Roger Josefssons Åkeri
Näslunds Väg AB
Vandrarhemmet Gafsele Hostel
Lindero Lantbruk
Timra I Åsele
Studieförbundet vuxenskolan
Arvid Eckerskog Firma
JTR Lining
Hälla 50 tals Café
Edströms Åkeri
  Åsele byaportal © 2022 - byaradet@aselebyar.nu Design o teknik - EZIT