Anpassa textstorlek    A A A 
Välkommen till Östernoret!
   Nyheter Forum Kalender Dokumentarkiv Fotoalbum Gästbok
Navigering
    ::   Hem 
    ::   Byns historia 
    ::   Utflyktsmål 
    ::   Bygdegården 
    ::   Fiske 
    ::   Jakt 
    ::   Byasågen 
    ::   Östernorets byakamera 

 

Webmaster

vakant

Byålderman:

Anders Blomqvist, tel. 0941-44013,

070-3979675

Anders Blomqvist

Tel. 0941-44013, 070-3979675

» NYHETER »

« Tillbaka
2015-08-22 21:45
Sommmaren i Östernoret
Som vanligt har det varit en innehållsrik sommar i vår by. Samlingsplatsen för de flesta aktiviteterna är bygdegården och där började vi försiktigt att inleda våren med brasa och berättarafton på Valborgsmässoafton. Det är fantastiskt vilka berättare det finns i vår by.
Men sen dröjde våren och sommaren.


SOMMARFESTEN
Den inleddes som vanligt redan på fredagskvällen när byborna drog ut på fotojakt. Den verkar bli svårare för varje år, men ändå är det folk som löser alla kluriga bilder. Lördagens fest inleddes med underhållning av Ingemar Sandström, som sjöng och berättade om Elvis Presley. En mycket uppskattad föreställning om en gammal idol.

TUNNBRÖDSCAFÉERNA
Årets två tunnbrödscaféer blev succé. Bygdegården var helt fullsatt både när dragspelarna från Åsele underhöll och när Jäntbälgen från Dorotea besökte oss. Dessutom är det populärt att bara komma ut en stund på dagen för att fika, äta tunnbrödssmörgås med blana och att umgås.

KONSTVECKA PÅ LINNES LOGE
En vecka i augusti öppnas dörren till logen, som numera är utställningslokal för konstnärer från Åsele eller med anknytning till Åsele. Årets utställare var Anna-Stina Lundgren, Sollefteå men härstaming från Älgsjö, Carl-Joahn Rådstrm, Åsele, Henrik Wahlberg, Lycksele, tidigare bosatt i Åsele samt postumt Ernst och Eija Wallin, vilka bodde i Östernoret under några år. Varje kväll var det också aktiviteter kring konst, historia, musik mm.

OPERA I BERGET
Veckan avslutades med sjunde årets Opera i Berget. I år gästades vi av Annneli Björklund och Jennyanne Gradin från Näsåker resp. Junsele samt åselegruppen Norrlandsfamn.
Kampen om biljetterna var hård på slutet, som vanligt. Alla fick en fullödig musikkväll till livs, Anneli och Jennyanne bjöd på ett program ur kända och mindre kända musikaler, vackra röster och utsökt pianospel. I andra akten visade den nyligen namnsatta gruppen Norrlandsfamn att de är på väg att bli riktiga publikfavoriter.

Så nästa år: var ute i tid med din biljettbeställning du som blev utan i år.
Publicerat av: Gunnel linné

Sponsorer
Näslunds Väg AB
Holmgren Bygg AB
Camp Lapponia, Vi arrangerar fiske, jakt och naturäventyr i södra Lappland.
Hälla 50 tals Café
Roger Josefssons Åkeri
Scherdins redovisnings & konsultbyrå
Lappmarksbonden
Vandrarhemmet Gafsele Hostel
Edströms Åkeri
Arvid Eckerskog Firma
Timra I Åsele
Lappvärket AB
Romby´s i Lomsjö
Lindero Lantbruk
Studieförbundet vuxenskolan
JTR Lining
Danielssons Ko & co
Björnes Måleri & Golv
  Åsele byaportal © 2020 - byaradet@aselebyar.nu Design o teknik - EZIT